Uw stem uitbrengen

Elke inwoner van de gemeente Son en Breugel kan in het gemeentehuis opvragen of hij/zij als kiezer is geregistreerd. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie. 

Als u niet (of niet behoorlijk) bent geregistreerd dan kunt u een schriftelijk verzoek tot herziening van de registratie indienen.

Nodig om te stemmen: de stempas

Om op woensdag 22 november 2023 te kunnen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing heeft u een stempas nodig. De stempassen zijn inmiddels per post naar alle inwoners van Son en Breugel verzonden. 

Met uw stempas kunt u op elk stembureau in Son en Breugel uw stem uitbrengen als u dan ook een geldig identiteitsbewijs laat zien. Dit identiteitsbewijs kan zowel een paspoort als een identiteitskaart zijn en mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Let op: verhuist u voorafgaand aan de verkiezingen naar een andere gemeente? Dan kan het zijn dat u nog moet stemmen in Son en Breugel. Het adres waar u op 9 oktober 2023 officieel staat ingeschreven (de dag van de kandidaatstelling) bepaalt waar u mag stemmen. Op dit adres ontvangt u ook uw stempas.

Stempas kwijtgeraakt 

De mogelijkheid om online een vervangende stempas aan te vragen is gesloten vanaf zaterdag 18 november. Aan de balie van het gemeentehuis is dit niet meer mogelijk sinds dinsdag 21 november om 12:00 uur. Na die tijd kunnen we u helaas niet meer voorzien van een vervangende stempas.

Voorwaarden om te mogen stemmen